Проверка: Спазва ли се мярката "зелен сертификат"?

Установени са нарушения в заведения и търговски центрове
Обновена: 10 ное 2021 07:44 | 10 ное 2021 07:06, Нели Христова
114

Спазва ли се мярката "зелен сертификат"? Екип на Bulgaria ON AIR реши да провери къде може да се влезе без нужния сертификат. Установени са нарушения в заведения и търговски центрове.

Избираме си търговски център, по-голям от 300 кв. м, в който според ограниченията, не може да се влиза без представяне на документ за ваксиниране, преболедуване или отрицателен тест от Ковид-19.

Охраната проверява с поглед иначе истинския сертификат за ваксиниране. Не установява дали той е валиден или не е. Правим втори опит - този път с подставено лице. Пращаме му проверения преди минути сертификат, за да проверим дали ще успее да влезе с него. Оказва се обаче, че това не е нужно. Влизането без документ се оказва безпроблемно.

Правим същата проверка в заведение за хранене - и там сертификатът се оказва излишен.

Още по темата

Ден по-късно посещаваме същите обекти с екипи на РЗИ и полицията. Още преди да се отправим към входа на мола – биваме забелязани от охраната на паркинга. Минути по-късно на входа на търговския център гардовете са два пъти повече от тези предишния ден. И стриктно преглеждат за зелен документ всички посетители. А след 30-минутна проверка, проверяващите екипи приключват инспекцията си. И не откриват нарушения.

"Установихме, че е създадена организация за изискване на "зелени сертификати" на клиентите и на двата входа на обекта – както на предния, така и на задния. Всички служители, които бяха проверени, разполагаха с валидни "зелени сертификати", посочи инспекторът в РЗИ – София Моника Драгнева.

Подобна проверка минути по-късно се проведе и в заведението, в което ние прекарахме повече от час предишния ден. Този път и с екип на "Икономическа полиция".

Проверяващите тепърва ще разглеждат сигналите ни за нарушения и в двата обекта. При констатирани нередности и от тях след излъчените видеа на собствениците ще бъдат съставени актове между 300 и 1000 лв. Само за миналата седмица в София са проверени над 100 обекта и са издадени над 780 предписания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
5
 
1
 
! Отговори
+- преди 2 години
Като въведоха зеленият сертифакат и заболевомостта пада...това е аргумент...а всички други мнения не са интересни...просто си говорят като в кръчма....
101
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тъ па, геноцидна, фашистка и нелогична мярка няма начин да се спазва. По-голяма глупост от сертифицирането на хора не е измислена и тази ще остане в историята като най-неподходящата за решаване на изкуствено създаден от човека проблем. Както се установи отдавта, зараза се разнася от всички хора. Затова и сертификатът всъщност способства за разпространение на заразата. Вместо да се обърне внимание на качественото лечение на вече болни хора, ние ограничаваме здравите. Жестоко малоумно!
100
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пред ген.Радев стоят два проблеми за разрешаване: пандемията и цената на газа. Ако ги разреши в скоро време ще докаже, че е годен за бащица на БГ и че военните за разлика от прокурорите и висшия полицейски състав имат нещо под фуражките. Бърза смяна на мин.Кацаров и замяната му с друг,който има нещо под косата.На тоя под нея е буково дърво - нито щаб състави, нито може да мисли. А кадърни военни медици има.За газа - това е оснвната грижа на генерала и този проблем трябва да бъде решен бързо.Как?
99
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вместо да се чудите дали се спазват идиотските заповеди на вашата тирания, не е ли по-добре да мислите за това как да се спасявате понеже ще хвърчат вашите глави и уайна във всички посоки за престъпления срещу човечеството? И то колко много вече...
98
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много жалка задача - да идем да прверим дали се проверява зелената ***. Вместо да се попита кой я измисли и с какви намерения. Да , ама за последното се искат малко от едни сферични нещица. а не жълти клюкини.
97
4
 
25
 
! Отговори
Журналистите, преди 2 години
Що не разследвате, как така в неделя на избори по време на "чума" не се изискват зелени смръдлификати, а вашите господари тормозят всички останали хора? Нещо не е ли двоен стандарт ли, що ли???
96
3
 
15
 
! Отговори
яаожг преди 2 години
Какви журналисти- българските класици на перото биха ги нарекли "търчи- лъжи".Оставяме настрана най-фрапантните,едни от най- пресните бяха че сертификат за антитела никъде нямало в Европата.Всички сме учили чужди езици-в Швейцария и Австрия например има без нашта фурнаджийска лопата- Кацата да открие топлата вода.
95
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Факсимиле сертификат, факсимиле проверки, факсимиле държава.
94
3
 
38
 
! Отговори
Я.И преди 2 години
Големи журналисти сте бе паляци.. Няма да ходите да правите новини от олигархията която ни е засмукала, а тормозите едни фалиращи обекти.
93
4
 
25
 
! Отговори
илиана йотова преди 2 години
Откакто е въведен сертификата, нито веднъж не са ми поискали. Аз и нямам такъв, но си влизам навсякъде свободно. Много поздрави на РЗИ.
92
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не се ползва и няма да се ползва. Чакаме да дойдете да ни глобите.
91
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз ако съм собственик на магазин в мола просто ще си наема ново помещение извън и вече няма да има нужда да искам сертификати. Имайте предвид, че тези ви глупости само ще засилят сивия сектор и фалшификациите.
90
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако и престъпниците ловяхте със същия ентусиазъм цена нямаше да имате.
89
3
 
5
 
! Отговори
Бисер Великов преди 2 години
А РЗИ събота и неделе не РАБОТИ а за хипер маркетите не са и чували САМО МОЛОВЕ и МАЛКИ МАГАЗИНИ ТИЯ КОЙТО ПРЕЧЯТ................
88
3
 
16
 
! Отговори
аман преди 2 години
То фиктивна е цялата държава, то един сертификат.
87
4
 
34
 
! Отговори
Загрижени! преди 2 години
Вие защо не си намерите по-смислена работа...?!
86
5
 
33
 
! Отговори
факт преди 2 години
Правете колкото си искате проверки - охраната на моловете, продавачките и дори РЗИ не са регистрирани като администратор на лични данни, така че, просто им показвате някакъв лист хартия и продължавате напред. Освен това нямат право и да ви искат лична карта
85
4
 
19
 
! Отговори
Рикиджия Северозапад преди 2 години
Това никога няма да отпадне , добре дошли в новия световен ред на извънземните, за едно кафе мола си продадохте душата
84
6
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Просто спираме да посещаваме всички места които изискват новите еврейски значки и няма да ги посещаваме никога повече дори и когато отпаднат "мерките". Напълно си заслужават фалитите.
83
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
колкото и шибанитe поръчкови месирки да се пънат, това е България - страната без закони, досега не се възмущаваха че корумпетата власти не спазваха нито един закон, ама сега се загрижили за сертификата на господарите. Така както я карат най-много да си изработят един заслужен лобут, че тия обекти по принцип все мутрафони ги държат